Kumpi painaa enemmän mieltäsi: Täydellisesti yrittämättä vai surkeasti yritetty?

posted in: 3D-maailma, Yleinen | 2

“Kumpi painaa enemmän mieltäsi:
Täydellisesti yrittämättä vai surkeasti yritetty?”

Kysymys jonka uskalsin päästää pääni sisältä näppäimistölle katsoessani tätä kuvaa itsestäni.

Naama

Yrittäjänä minun täytyy olla optimisti, idearikas, sinnikäs sekä paljon muutakin, jotta jaksan mentaalisesti sekä fyysisesti tehdä asioita enemmän kuin tavallinen palkallinen.

Olen pyrkinyt luomaan yrityksen, joka on erilainen, viihdyttävä, rento sekä näyttää minulta ja saisin sillä itselleni muutakin kuin ylähuulen leivän päälle. Kuuntelen asiakkaiden toiveita tarjonnan suhteen, kuten vegaanisia, gluteenittomia herkkuja sekä kaikki extrat (esim. makusiirappia, kermavaahtoa ym.) mitä kahviin tai kaakaoon voidaan laittaa ilman extra kustannuksia. Pyydän asiakkailtani rakentavaa kritiikkiä kaikista herkuista mitä valmistamme, jotta saisimme reseptit täydelliseksi. Vaikka saamme asiakailta positiivista palautetta se ei näy tarpeeksi asiakasmäärissä. Moni tulee takaisin kavereiden tai perheenjäsentensä kanssa, mutta käyntimäärä kahvilassa on kuitenkin harvaa.

Saadakseni lisää asiakkaita tarvitsen yritykselleni näkyvyyttä, koska asiakkaiteni mielestä palvelut, tuotteet sekä puput ovat jo enemmänkin kuin tarpeeksi vetääkseen väkeä.

Miten saan lisää näkyvyyttä?

Yritykseni 3D Crush Café on saanut osansa julkisuudesta useista eri tempauksista sekä erikoisuuksista (meistä on tehnyt juttua mm. Aamulehti, Moro, Tamperelainen, Turkulainen, YLEX-radiohaastattelu sekä erinäisiä blogi-mainintoja), mutta tuntuu silti, että liian harva tietää meistä mitään. Sosiaalisessa mediassa on tullut mainostettua erinäisiä kertoja eri asioita, lentolehtisiä on tullut jaettua käteen, teipattua seiniin sekä jaettu eri kouluissakin.

Palatakseni takaisin otsikon kysymykseen, kumpi painaa enemmän mieltäni: täydellisesti yrittämättä vai surkeasti yritetty?
Olen kuullut monilta, että katuvat enemmän niitä asioita mitä eivät ole tehneet kuin niitä mitä ovat ja minä ymmärrän sen hyvin.

Minä mieluummin epäonnistun surkeasti siinä missä haluan onnistua, kuin olla kokonaan yrittämättä ja jäädä elämään epätietoisena miten asioissa olisi voinut käydä. Kokeilen yrityksessäni rohkeasti erilaisia asioita kuten puputerapiaa, vanhojen elokuvien näyttämistä, lasten päiväleirejä, info-tilaisuuksia… jos jokin toimii niin sitä jatketaan ja jos ei toimi niin mikä siinä otti vastaan?

Kysy itseltäsi mitä haluat tehdä ja mikä sinua estää sitä tekemästä… oikeasti?

2 Responses

 1. Hanna Koljonen

  Hei!

  Tähän todella vanhaan kirjoitukseen vastaus: kävin kahvilassa ensimmäistä kertaa aivan äskettäin, vaikka olen mennyt ohi lukemattomia kertoja ja ihmetellyt, että mikähän ihmeen pupukahvila..? Lopulta huomasin seinässä olevasta lapusta että teillä on todella oikeita pupuja sisällä (tämä ei edes ollut käynyt mielessäni) ja niitä saa silitellä. . Ja sisällä vielä että herranjestas, tarjontahan on vegaanista! Minut olisi saanut aikaisemmin asiakkaaksi maagiset sanat “puputerapia” ja “vegaaninen” näkyvästi esillä jossain. Mutta parempi myöhään kuin ei milloinkaan 🙂

  • 3D Crush

   Hei Hanna!

   Kiitos kommentistasi, koska nuo pari “taikasanaa” voivatkin olla sellaisia mitä otamme käyttöön.
   Olemme kokoajan panostaneet enemmän ja enemmän vegaaniseen tarjontaan, muttemme ole uskaltaneet mainostaa tarpeeksi sitä ulos, koska välillä on tilanteita ettei ole ehtinyt valmistamaan omasta mielestä tarpeeksi herkkuja.

Leave a Reply