Olemme tässä nyt jonkin aikaa yrittäneet tehdä vegaanista jäätelöä ja tulokset alkavat näyttää jäätelöltä 🙂
Kahvilassamme käy vähän väliä vegaaneja, maitoallergikkoja, keliaakikkoja, jotka kyselevät mitä kaikkea pystyisimme heille tarjoamaan ja koska omistaja tykkää jäätelöstä, niin siitähän se idea lähti.
Ensimmäinen yritys tehdä jäätelöä onnistui hyvin ja kannusti jatkamaan yrittämistä, mutta jostain syystä resepti ei toiminutkaan toistamiseen. Ongelmaksi muuttui, että herkku tuppasi jäätymään kokonaan. Maku oli asiakkaiden mieleen, mutta herkkua piti maltilla syödä, että se suli sopivasti.
Kiitokset erään asiakkaan muutimme jäätelö-nimikettä varhaisissa erissä jäädykkeeksi, koska emme halunneet harhauttaa asiakkaita, mutta nyt tuotoksia kehtaa alkaa kutsumaan jo jäätelöksi.
Tarkoituksena on kehittää vegaaniset jäätelöt uudelle tasolle ja saada muutkin huomaamaan, että vegaaninen jäätelö ei tarkoita automaattisesti “sorbettia”.
Tämän hetkiset jäätelö-pohjana on käytetty kookosta, mutta kun resepti on ihan tip-top-kunnossa, tulemme kehittämään mm. manteli, banaani, kaura sekä mahdollisesti muitakin, jotka voisivat soveltua jäätelön tekoon.
Leave a Reply